3 trin til en god butiksbelysning

Med et par enkle tricks kan din butik skille sig ud fra mængden ved hjælp af god belysning. Det er en investering i fremtiden og skaber både et bedre arbejdsmiljø og øget interesse hos dine kunder. Men hvordan skal man planlægge sin belysning, hvad bør man tænke på? Vi giver dig disse tre trin, som hjælper dig med at få en rigtig effektiv belysning i din butik.

SKAB ET GODT FUNDAMENT

For at gøre din belysning så effektiv som muligt er det godt at opbygge et godt fundament, der kan skræddersyes til specifikke ændringer eller ommøblering af butikken. Ved at montere skinner i loftet til spotlights kan du placere og indrette lyset, som du vil. Det giver dig en god belysning i hele butikken og et godt fundament. Det er også godt at have masser af lys langt ind i butikken for at tiltrække kunderne og lokke dem til at udforske hele lokalet.

FOKUSOMRÅDER

Udvælg gerne et eller flere områder i butikken som du gerne vil fremhæve ekstra meget, en plads hvor du kan fremhæve visse produkter og budskaber etc. Placer ekstra spotlights her for at have retningsbestemt lys på pladsen. Du kan også med fordel bruge indbygget hyldebelysning og lystavler til at skabe et lysmiljø som er indbydende, og som fremhæver dine produkter og budskaber i butikken. Placér gerne et fokusområde i nærheden af indgangen for at lokke kunder ind i butikken.

Belysning butiksindretning Led lys Telia butikk 

DET YDRE GIVER DET INDRE EN CHANCE

Det er faktisk sandt, i hvert fald når det kommer til belysning og butikker. Det er vigtigt ikke at glemme, hvordan din butik opfattes udefra, det er det første en kunde ser, og det er der, de beslutter sig for om de vil gå ind i butikken eller bare gå forbi den. Ved at belyse indgangen, facaden og vinduerne ser butikken imødekommende ud, og du lokker dermed kunderne ind i varmen.

 

Man kommer langt med et godt fundament, og det giver resultater både for butiksmiljøet og dit personale men også for salget. Du kommer langt med spotlights på skinne, men kan med fordel også satse på fokusområder. Læs mere i vores guide ‘10 tips til at forbedre belysningen i din butik

Vi hos Xcen er din effektive belysningspartner fra start til slut, armaturer med nem installation og hurtig personlig service. Kontakt os for en nem forbedring!