Hyldebelysning

Xcen har leveret belysningsløsninger til butiksinventar og andre indretninger i mere end 30 år, og vi har derfor opbygget en stor viden og erfaring om, hvordan man med sin hyldebelysning fanger kundens interesse og opfylder forventningerne.

Xcen leverer professionelle løsninger til hyldebelysning og lyskasser til butikker.

 • God belysning med de rigtige farver til netop jeres produkter
 • Stilfulde installationer
 • Smarte tilslutninger til hurtig montage
 • Omkostningseffektivitet

Vil du vide, hvordan den ovenstående installation er tilsluttet? Læs mere nedenfor og opdag, hvordan vi skaber vores hyldebelysninger til butiksinteriør. Læs om de forskellige installationer og de produkter, vi anbefaler.

Hyldebelysning montering

Xcen tilbyder en komplet service, hvorigennem vi udvikler skræddersyede og komplette pakker til hyldebelysning. Vores belysningsløsninger anvendes ofte til butikshylder. Den samme type løsninger kan også bruges på messer, udstillinger eller som en dekorativ belysning i forskellige indretninger, såsom tv-studier, restauranter og barer.

Hyldebelysning i butik

Eksempler på butiksindretninger, hvor Xcens LED-armaturer og LED-strips anvendes som hyldebelysning

I vores sortiment forhandler vi en række produkter, som vi kombinerer på forskellige måder, så vi kan løse vores kunders specifikke problemstillinger. Når man designer belysningssystemer til butikshylder, er det ofte vigtigt, at man opfylder følgende krav fra kunden:

 • Pænt belyste produkter, der fanger kundens interesse
 • Belysningsarmaturer, der ikke kan ses
 • Omkostningseffektivitet
 • Nem og hurtig montage

LED strips i hyllor

Eksempler på LED-bånd som hyldebelysning

ARMATURER TIL BELYSNING AF HYLDEN

Alt afhængigt af lysbehov, hyldemateriale og mål findes der forskellige lysarmaturer, som man kan vælge imellem. I vores katalog har vi en bred vifte af armaturer, der er tilpasset til anvendelse som lyskilde i butikshylder.

 • LED-lister, der fastgøres med metalclips
 • LED-bånd fastgjort direkte på hylden
 • LED-lysånd monteret i aluminiumsprofiler med forskellige modeller
 • LED-liste eller aluminiumsprofil monteret med magnet, hvilket giver en høj fleksibilitet
 • LED-belysning til høje hylder, hvor der kræves mere lys

Nedenfor præsenteres disse armaturer lidt mere detaljeret. Du vil også finde oplysninger om, hvordan man bedst forbinder disse LED-løsninger.

LED-LISTE SUPER BAR

Vores nye LED-liste Super Bar har en kuppel i hvid opal. Armaturet gør, at lyset fra listen bliver helt jævnt, og ingen dioder er synlige. På bagsiden er der integrerede magneter, der sikrer en nem montering på metal. I hver ende er der stik til tilslutningsledninger og koblingsledninger til den næste LED-liste. LED-lister kan også tilsluttes via strømskinner. I alt kan der kobles 8 LED-lister i en række.
LED-liste Super bar fås i to standardlængder, 570 mm og 870 mm. Tilbehør omfatter en række forskellige tilslutningskabler og vinklede monteringsclips, når du ønsker at justere lysets retning.

LED-TAPE I BRUGERDEFINEREDE LÆNGER

LED strip med DC stick

LED-lysbånd er et fantastisk fleksibelt lysprodukt. Tapen er nem at montere, det er let at tilpasse længden, og tapen fås i en masse forskellige varianter, så man får det rigtige lys. I webshoppen tilbyder vi 60 forskellige varianter med forskellige styrker, forskellige belysningsfarver og forskellige IP-klasser. De fås endvidere i en række faste farver samt i modeller, hvor du kan styre farven på lyset via en fjernbetjening. Se RGB LED bånd, hvor du kan få den ønskede farve på lyset.

LED-tape kan nemt tilpasses til den ønskede længde. Xcen tilpasser også tilslutningskontakten og ledningslængden, så den passer præcist til den situation, hvor den skal bruges.

På bagsiden af LED-tapen finder man en stærk lim, så tapen kan monteres direkte mod materialet i butikken. Ved butikshylderne monteres LED-tapen som regel via aluminiumsprofiler, så man opnår en flot installation.

ALUMINIUMPROFILER TIL LED-TAPE

Aluskinner til LED strip

Ønsker man en endnu flottere installation af sin LED-tape, kan man anvende aluminiumsprofiler beregnet til LED strip. Aluminiumsprofilerne fås i forskellige designs, der passer til bestemte formål. Profiler, der skal placeres udenpå, er indfræsede, vinklede, runde eller skal anvendes til gulvlister og trappekanter etc.

På den enkelte aluminiumsprofil kan man montere hvid beskyttelsesplast på en måde, så lyset fra dioderne udjævnes, og man får et glattere og mere behageligt lys.

Aluminiumsprofiler kan monteres med de medfølgende montageclips, skruer, dobbelthæftende tape eller med magnet.

XCEN LED-ARMATUR MED MÅLENE 570MM OG 870MM

Led armatur til hyldebelysning

LED-armatur U122L har en unik funktion med en indbygget transformator. Det betyder, at det er nemt at integrere armaturet i indretningen, ligesom det er nemt at installere det, fordi man ikke behøver at tænke over valget af transformator, og hvordan denne skal placeres. LED-armatur tilsluttes direkte til en almindelig stikkontakt.

Et LED-armatur har stik til tilslutningsledninger og mellemkoblingsledninger i hver ende. Der kan forbindes op til 8 LED-armaturer i et belysningssystem. Det gælder eksempelvis ved en lang butikshylde.

Denne type armatur monteres med monteringsclips.

SMART OG FLEKSIBEL LEDNINGSFØRING TIL BELYSNING AF HYLDER

Billede 1: Tynd strømskinne med lynkobling
Billede 2: Spindelkabel med 4 udgange

Hyldebelysningen skal tilsluttes uden hængende ledninger og forbindelser, der ellers ville forstyrre indtrykket af produkterne, der fremvises på hylderne. Derfor er det vigtigt at løse strømforsyningen på en elegant måde, samtidig med at man får fleksibilitet, så hylderne kan flyttes. Ved hjælp af en tynd strømskinne kan man løse ledningsføringen på en elegant måde.

Forbindelserne kan laves på følgende måde:

 1. Smalle strømskinner, som fastgøres til bagsiden af indretningen.
 2. Hvert hyldeplan tilsluttes skinnerne via lynkoblinger.
 3. Der tilsluttes forneden en udvalgt LED-transformator til skinnen.

Et alternativ til strømskinner er spindelkabler, der deler sig fra LED-transformatoren til hvert hyldeplan. Dvs. efter transformatoren tilsluttes spindelkablet, der deler sig i 2 til 6 arme, alt afhængigt af modellen. Derefter skal man trække en ledning fra hvert hyldeplan til en arm på spindelkablet.

LYNKOBLINGER TIL SMART TILSLUTNING AF LED-SÆT

Fælles for alle vores LED-sæt, uanset om man anvender en eksisterende strømskinne eller et spindelkabel til tilslutning af transformator, er, at vi gør brug af lynkoblinger, også kaldet DC-kontakter. Disse sikrer en hurtig og sikker installation, hvor alle kan være med.

LED-TRANSFORMATORER TIL INDRETNING

Der anvendes 12V eller 24V til en LED-belysning. Derfor er der behov for en transformator, når LED-belysningen skal kobles til en strømkilde.

Xcen hjælper dig med at vælge den rigtige LED-transformator til din hyldebelysning. Det er vigtigt at få den rigtige styrke, samtidig med at antallet af transformatorer skal tilpasses, så man opnår omkostningseffektivitet og fleksibilitet ved montering af hyldesystemer.

Xcen tilbyder et komplet sortiment af LED-transformatorer til både indendørs og udendørs brug.